امام خمینی (ره) : همه محرومان باید خانه داشته باشند ، هیچکس در هیچ گوشه مملکت نباید از داشتن خانه محروم باشد .
پنج شنبه ۰۶ مهر ۱۴۰۲

گام های بلند صنعت برق استان زنجان بعد از پیروزی انقلاب اسلامی

یکی از حوزه های مهم انرژی کشور، صنعت برق است. این صنعت یکی از مولدترین بخش های حوزه انرژی محسوب می شود که امروز بدون آن عملا زندگی متوقف خواهد بود. تولید برق برای کشورها پرهزینه بوده و توسعه اقتصاد کشور نیازمند برق است.

استان زنجان بعد از انقلاب اسلامی صنعت برق پیشرفته ای داشته و امروز در سطح کلان دارای نیروگاه های مهم تولید برق است. زیرساخت های لازم در حوزه برق استان به خوبی ایجاد شده و صنایع مرتبط با آن نیز شکل گرفته اند.

توسعه صنعتی استان طی سال های گذشته بدون تامین مناسب زیرساخت هایی همچون برق غیرممکن بوده و به دلیل ظرفیت های مهمی که در استان وجود داشته، مسیر رشد صنعتی استان به خوبی طی شده است.

تمامی شاخص‌های صنعت برق استان زنجان بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون با رشد قابل توجهی همراه بوده و به نقطه مناسبی رسیده است.  تولید ناخالص برق در سال ۱۳۹۲ به میزان بیش از یک هزار و ۸۴۹ میلیون کیلووات-ساعت بوده و در سال ۹۶ به بیش از ۲ هزار ۶۷۲ میلیون کیلووات-ساعت رسیده است. درصد رشد تولید ناخالص برق استان از سال ۹۲ تا ۹۶ به میزان ۴۴٫۴۹ درصد بوده است.

در سال های بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به دلیل نبود زیرساخت ها در ظرفیت نامی تولید برق استان وضعیت مناسبی وجود نداشته است. ظرفیت نامی مولد‌های نصب شده در سال ۱۳۸۳ به میزان صفر کیلووات بوده است. در سال ۹۲ ظرفیت نامی تولید برق استان به بیش از ۶۶۸ هزار کیلوات وات و در سال ۱۳۹۶ به میزان بیش از ۶۸۸ هزار کیلووات رسیده است.

ظرفیت عملی تولید برق استان در سال ۹۲ به ۵۲۰ هزار کیلووات رسیده و این میزان طی سال ۱۳۹۶ به میزان بیش از ۵۲۱ هزار کیلووات بالغ شده است. همپنین ظرفیت پست های انتقال در سال ۱۳۸۳ به میزان ۹۰ مگاآمپر بوده که در سال ۹۲ به ۲ هزار و ۵۰ مگاآمپر و در سال ۱۳۹۶ به ۲ هزار و ۹۶۵ مگاولت آمپر رسیده است. میزان رشد این حوزه از سال ۵۷ تا سال ۹۲ به میزان ۲۱۷۷ درصد بوده که رقم قابل تاملی است. همچنین میزان رشد سال ۹۶ به سال ۹۲ نیز به میزان بیش از ۴۴ درصد بوده است.

تعداد مشترکین برق استان زنجان در سال ۱۳۵۷ به تعداد ۴۷ هزار و ۴۵۲ مشترک بوده که در سال ۹۲ به ۳۷۹ هزار و ۸۸۳ مشترک و در سال ۹۷ به میزان ۴۴۱ هزار و ۵۵۹ مشترک رسیده است.

تعداد مشترکین خانگی برق در سال های ابتدایی پیروزی انقلاب اسلامی به دلیل نبود زیرساخت های لازم وضعیت خوبی نداشته است.  تعداد مشترکین خانگی برق  استان در سال ۹۲ به ۳۱۳ هزار و ۷۶۴ مشترک رسیده و در سال ۹۷ به ۳۵۳ هزار و ۸۱۹ مشترک ارتقا یافته است. رشد تعداد مشترکین برق خانگی استان از سال ۹۲ تا ۹۷ به میزان ۱۲٫۸ درصد بوده است.

استان زنجان در سال ۱۳۵۷ تنها ۷ روستای دارای برق داشته که در سال ۹۲ این میزان به ۸۹۲ روستا و در سال ۹۷ به ۸۹۱ روستا رسیده است.  تعداد خانوارهای روستایی دارای برق استان نیز که در سال ۱۳۵۷ صفر بوده در سال ۹۲ به ۱۰۳ هزار و ۲۴۸ روستا و در سال ۱۳۹۷ به ۱۰۳ هزار و ۳۴۸ روستا رسیده است. درصد رشد تعداد روستاهای دارای برق استان زنجان از سال ۱۳۵۷ تا سال ۱۳۹۶ معادل ۶/۱۲۶۲۸ درصد بوده است.

طول خطوط شبکه فشار متوسط توزیع در سال ۵۷ به میزان ۱۵۷ کیلومتر بوده که در سال ۹۲ به ۷ هزار و ۶۹۹ کیلومتر و در سال ۹۷ به ۸ هزار و  ۲۵۱ کیلومتر رسیده است. طول خطوط شبکه فشار ضعیف توزیع از ۶۸۹ کیلومتر سال ۱۳۵۷ در سال ۹۲ به ۵ هزار و ۲۷۳ کیلومتر و در سال ۹۷ به ۵ هزار و ۷۸۱ کیلومتر ارتقا یافته است.

تعداد ترانسفورماتورهای شبکه توزیع استان زنجان از ۱۴۹ ترانسفورماتور در سال ۱۳۵۷ به ۸ هزار و ۱۷۷ ترانسفورماتور در سال ۱۳۹۲ رسیده است. این رشد ادامه یافته و در سال ۱۳۹۷ به تعداد ۹ هزار و ۶۶۶ ترانسفورماتور رسیده است.

*

code

معرفی اجمالی بنياد مسكن زنجان

در پي فرمان حضرت امام در ۲۱ فروردين ۱۳۵۸ و افتتاح حساب ۱۰۰ و توجه عموم  به اين امر مهم بنياد مسكن انقلاب اسلامي در بيست وپنجم ارديبهشت ماه فعاليت خود را آغاز كرد. اساسنامه بنياد در تاريخ هفدهم آذرماه سال ۱۳۶۶ به تصويب مجلس شوراي اسلامي رسيدو طبق آن وظايفي بر عهده اين نهاد گذارده شده.

بنياد مسكن انقلاب اسلامي استان زنجان با هفت شعبه در شهرستانهای زنجان ، ابهر ، خرمدره ، خدابنده ، طارم ، ماهنشان ، ایجرود و بانک ماشین آلات به منظور انجام مسئوليت ويژه بنياد مسكن در رابطه با توسعه مسكن در شهرها و روستاها و اقشار كم‌درآمد و بازسازي مناطق آسيب‌ديده از سوانح عهده‌دار وظايف مربوط مي‌باشند.

پیگیری درخواست های ثبت شده

تمام حقوق اين وب سايت متعلق به بنياد مسكن انقلاب اسلامي استان زنجان مي باشد.

Template Design:Dima Group