امام خمینی (ره) : همه محرومان باید خانه داشته باشند ، هیچکس در هیچ گوشه مملکت نباید از داشتن خانه محروم باشد .
شنبه ۱۲ فروردین ۱۴۰۲

نگاهی به ۴۰ سال تلاش در صنعت حمل و نقل استان زنجان

صنعت حمل و نقل در ایران طی دوران مختلف، با فراز و فرودهایی همراه بوده و هدف اصلی آن، تلاش برای رسیدن به جایگاهی مطلوب و فردایی بهتر است.

حمل و نقل در توزیع درآمدها و کاهش نابرابری های اقتصادی و اجتماعی و کاهش آثار فقر و اختلاف درآمد روستانشینان و شهرنشینان نقشی موثر دارد.

با توجه به موقعیت منطقه‌ای و جغرافیایی، ایجاد سیستم حمل و نقل کارآمد در توسعه اقتصادی و اجتماعی، جایگاه و نقش ویژه‌ای برای ایران دارد. بخش حمل و نقل به صورت کوتاه مدت، میان مدت و دراز مدت بر متغیرهای اصلی اقتصاد کشور مانند تولید کل، تولید در بخش های اقتصادی، اشتغال کل، اشتغال در بخش های اقتصادی، قیمت در بخش های مختلف اقتصادی و شاخص هزینه زندگی اثر می‌گذارد.

بعد از گذشت ۴۰ سال از انقلاب اسلامی حمل و نقل کشور توسعه بالایی پیدا کرده و استان زنجان نیز مسیر رشد و توسعه را پیموده است. در سال های بعد از انقلاب اسلامی به دلیل بروز شرایط سیاسی و هشت سال دفاع مقدس روند توسعه حمل و نقل کشور کند بوده است.

وضعیت استان زنجان نیز تحت تاثیر شرایط کشور بوده اما در دهه دوم انقلاب اسلامی اقدامات برای توسعه این صنعت در کشور و استان زنجان پایه گذاری شده است. در دهه دوم انقلاب اسلامی، استان زنجان در حوزه حمل و نقل اقدامات توسعه ای خود را آغاز کرد و به بهسازی و ترمیم مسیرهای ارتباطی مبادرت ورزید.

بهسازی و آسفالت بیش از ۶۰۰ کیلومتر راه روستایی استان زنجان در دهه دوم از انقلاب اسلامی صورت گرفت و اقدامات اولیه برای بهبود شرایط در حوزه حمل و نقل جاده ای کلید خورد.

در راستای بهبود حمل و نقل جاده ای استان شاهد بهسازی و آسفالت بیش از یک هزار ۷۵۰ کیلومتر راه روستایی استان زنجان طی دهه دوم انقلاب اسلامی بودیم که در راستای خدمات رسانی عادلانه به مناطق مختلف کشور و محرومیت زدایی از چهره روستایی صورت گرفت.

مسیر توسعه حمل و نقل استان زنجان بعد از دهه دوم انقلاب ادامه یافت و در دهه سوم انقلاب اسلامی وارد مرحله جدیدی شد. مرحله ای که در آن، اقدامات ماندگاری در توسعه صنعت حمل و نقل استان عملیاتی گردید که یکی از مهم ترین آن ها احداث  آزاد راه زنجان – تبریز و و آزاد راه زنجان – قزوین بود.

این مسیرهای مواصلاتی علاوه بر اینکه در سطح ملی برای دسترسی مرکز به شمالغرب و مسیر اروپا تعریف شده بود، برای استان زنجان جهت دسترسی به پایتخت و شمالغرب بسیار راهگشا بود و یک مسیر مهم ارتباطی در حوزه حمل و نقل جاده ای محسوب می شد.

در دهه سوم انقلاب اسلامی افتتاح قسمتی از بزرگراه زنجان – ابهر و افتتاح و بهره برداری رسمی از  فرودگاه زنجان محقق شد تا گام های مهمی در صنعت حمل و نقل زنجان برداشته شود. زنجان در این دهه علاوه بر توسعه قابل توجه در ارتباطات زمینی در حوزه هوایی نیز صاحب یک فرودگاه شد.

گام های توسعه ای صنعت حمل و نقل استان زنجان یکی پس از دیگری برداشته شد و در مرحله بعد که وارد دهه چهارم از انقلاب اسلامی شدیم،  بهسازی و آسفالت بیش از ۷۰۰ کیلومتر راه روستایی استان زنجان عملیاتی گردید. توجه به مناطق روستایی و دورافتاده همواره مورد توجه مسئولان کشور طی چهار دهه انقلاب بوده است.

تکمیل احداث بیش از ۳۳ کیلومتر از طرح بهسازی راه اصلی زنجان – تکاب و زنجان  و تکمیل احداث بیش از ۴۳ کیلومتر از طرح بهسازی راه اصلی منجیل – سه راهی بناب از اقدامات مهم دیگر استان طی چهارمین دهه از انقلاب اسلامی بود.

بهره برداری از محور تهم – چورزق به طول ۵۶ کیلومتر طی دهه چهارم انقلاب اسلامی در راستای دسترسی مرکز استان به منطقه شمال استان و شهرستان طارم بود که با تلاش مسئولان استانی محقق شد.

اما آغاز احداث خط دوم خطوط ریلی مسیر قزوین – زنجان در این دهه یک اقدام مترقی در توسعه خطوط ریلی استان زنجان بودکه ادامه دارد و با تکمیل آن توسعه خطوط ریلی استان وارد یک مرحله رشد مترقی خواهد شد. همچنین در این راستا شاهد احداث ایستگاه راه آهن خرمدره نیز بودیم.

تکمیل ایستگاه راه آهن زنجان نیز در راستای برنامه های توسعه ای حوزه ریلی استان طی دهه چهارم انقلاب اسلامی محقق شد و ساختمان جدید ایستگاه زنجان تکمیل گردید و هم اکنون به مسافران ارائه خدمت می کند. ایستگاه راه آهن زنجان امروز نسبت به گذشته بسیار بهینه شده و فضای مناسبی برای مسافران ایجاد کرده است.

*

code

معرفی اجمالی بنياد مسكن زنجان

در پي فرمان حضرت امام در ۲۱ فروردين ۱۳۵۸ و افتتاح حساب ۱۰۰ و توجه عموم  به اين امر مهم بنياد مسكن انقلاب اسلامي در بيست وپنجم ارديبهشت ماه فعاليت خود را آغاز كرد. اساسنامه بنياد در تاريخ هفدهم آذرماه سال ۱۳۶۶ به تصويب مجلس شوراي اسلامي رسيدو طبق آن وظايفي بر عهده اين نهاد گذارده شده.

بنياد مسكن انقلاب اسلامي استان زنجان با هفت شعبه در شهرستانهای زنجان ، ابهر ، خرمدره ، خدابنده ، طارم ، ماهنشان ، ایجرود و بانک ماشین آلات به منظور انجام مسئوليت ويژه بنياد مسكن در رابطه با توسعه مسكن در شهرها و روستاها و اقشار كم‌درآمد و بازسازي مناطق آسيب‌ديده از سوانح عهده‌دار وظايف مربوط مي‌باشند.

پیگیری درخواست های ثبت شده

تمام حقوق اين وب سايت متعلق به بنياد مسكن انقلاب اسلامي استان زنجان مي باشد.

Template Design:Dima Group