امام خمینی (ره) : همه محرومان باید خانه داشته باشند ، هیچکس در هیچ گوشه مملکت نباید از داشتن خانه محروم باشد .
سه شنبه ۰۴ مهر ۱۴۰۲

طرح نظارت فراگیر ساخت مسکن روستایی در زنجان اجرا می‌شود

معاون  بازسازی ومسکن روستایی بنیاد مسکن زنجان در گفت‌و‌گو با تسنیم عنوان کرد:  

طرح نظارت فراگیر ساخت مسکن روستایی در زنجان اجرا می‌شود

خبرگزاری تسنیم: معاون بنیاد مسکن استان زنجان با اشاره به وجود ۴۳ درصد واحدهای غیر مقاوم در روستا‌ها استان گفت: طرح نظارت فراگیر ساخت و ساز مسکن روستایی برای همه واحدهای روستاها اجرا می‌شود.

 

اسماعیل صبری در گفت‌و‌گوی با خبرنگار تسنیم در زنجان اظهار کرد: ناظران براساس نظام فنی روستایی بر نحوه ساخت مسکن‌ها بر طبق ضوابط و مقررات ملی در زمینه مقاوم سازی خانه‌ها نظارت می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه پیش از این ناظران فقط بر اجرای طرح‌هایی که با دریافت وام از بنیاد مسکن اقدام به ساخت می‌کردند، افزود: در این طرح ناظران از زمان آغاز تا دریافت پایان کار نظارت داشتند.

معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان زنجان ابراز کرد: با برگزاری جلسات با معاونت عمرانی استانداری طرح نظارت بر همه ساخت و سازهای روستایی از قبیل کسانی که وام دریافت کرده باشند یا دریافت نکرده باشند، پیشنهاد شد.

وی مطرح کرد: بر طبق این طرح بخشداری‌ها موظف هستند همه ساخت و سازهای روستایی را قبل از صدور پروانه به بانک‌ها معرفی و برای تعیین حریم در طراحی روستایی و نیز برای تهیه نقشه و تعیین ناظر فنی ساختمان به دفاتر فنی معرفی کنند.

۱۵۵ ناظر فنی بر مقاوم سازی مساکن روستایی نظارت می‌کنند

صبری خاطرنشان کرد: در استان زنجان ۱۱ دفتر فنی و ۱۵۵ ناظر نظام فنی روستایی وجود دارد و این ۱۵۵ نفر موظف هستند تمام ساختمان‌هایی که قرار است ساخته شود، از پی کنی تا پایان کار نظارت کنند.

وی مزایای این طرح را مقاوم سازی ساختمان‌ها در برابر بلایای طبیعی مانند سیل و زلزله عنوان کرد و افزود: با اجرای این طرح ساختمان غیر مقاومی در استان زنجان نخواهیم داشت و ساختمان‌هایی ساخته می‌شود در برابر سیل، زلزله و طوفان‌ها مقاوم هستند.

زنجان نخستین استان در نظارت فراگیر ساخت مسکن روستایی

معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با اشاره به طرح پدافند غیر‌عاعل که در واقع پیشگیری قبل از حادثه و مقابله با حملات و بلایای طبیعی است، گفت: استان زنجان نخستین استانی است که همه ساخت‌ و سازهای آن تحت پوشش طرح نظام فنی روستایی قرار می‌گیرد.

۴۳ درصد از واحد‌های روستایی نیازمند مقاوم‌سازی هستند

وی تعداد کل مسکن‌های روستایی را براساس سرشماری سال ۹۰، ۸۲ هزار و ۴۳۵ واحد عنوان کرد و گفت: ۴۳ درصد از واحدهای مسکن روستایی به مقاوم سازی نیاز دارند.

صبری خاطرنشان کرد: ابلاغ اعتبارات در بحث طرح بهسازی و مقاوم سازی مسکن‌های روستایی از سال ۸۴ آغاز شده و سالانه ۲ هزار واحد مسکن روستایی در کشور از این طرح بهره‌مند می‌شوند.

وی اعلام کرد: سهم استان زنجان از سال ۸۴ تا‌کنون ۴۳ هزار و ۷۳۲ واحد بوده که ۴۱ هزار و ۶۵۹ واحد یعنی ۹۵ درصد کل اعتبار به بانک‌ها معرفی شده است.

معاون بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان زنجان با اشاره به اینکه نزدیک به ۴۰ هزار واحد با بانک‌های عامل عقد قرار داد کردند، بیان کرد: بیش از ۸۰ درصد از این طرح‌ها منجر به پایان کار شده است.

وی ابراز کرد: قبل از اجرای این طرح تنها ۱۴ درصد معادل ۱۱ هزار و ۵۴۹ مسکن در استان زنجان مقاوم بود که بیش‌تر آن‌ها بعد از زلزله طارم، منجیل و رودبار و نیز زلزله خدابنده در سال ۸۱ بازسازی شدند.

صبری افزود: بعد از اجرای طرح بهسازی این میزان به ۵۷ درصد رسیده و تا‌کنون ۴۷ هزار و ۲۷۸ عدد از واحدهای مسکن روستایی در سطح استان مقاوم سازی شدند.

اجازه ساخت و ساز متفرقه در روستاهای با بافت با ارزش داده نمی‌شود

معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان زنجان با اشاره به الگوی معماری خاص در روستاهای دارای بافت با ارزش گفت: اجازه ساخت و سازهای متفرقه در این روستاها به روستائیان داده نمی‌شود.

وی خاطرنشان کرد: قبل از افتتاح دفاتر فنی، مشاوران مادر با ترسیم نقشه‌های معماری سنتی، الگوهای بومی و قدیمی استان را استخراج کردند و قرار بود نقشه‌های مسکن روستایی براساس آن طراحی شود.

صبری بیان کرد: این طرح مورد استقبال مردم قرار نگرفت و در حال حاضر نقشه‌های مسکن‌های روستایی با اعمال نظر روستائیان و نظارت مهندسان معمار و عمران ترسیم می‌شود.

اجرای سیستم‌های تشویقی برای صرفه جویی در مصرف انرژی

وی تصریح کرد: در بحث استفاده از انرژی روستائیان باید الگوهای خاصی را رعایت کنند و برای آن‌ها سیستم‌های تشویقی از جمله یارانه برای استفاده از پنجره‌های دوجداره و سایر موارد در نظر گرفته شده بود.

معاون بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان زنجان اظهار کرد: در رابطه با صرفه جویی در مصرف انرژی نصب آبگرمکن خورشیدی در روستای قنبرلک ایجرود پیشنهاد شده است.

وی در پایان گفت: روستای قنبرلک خالی از سکنه بود که با اقدامات اجرا شده مهاجرت معکوس انجام شده و ۴۱ واحد به این روستا بازگشته‌اند.

*

code

معرفی اجمالی بنياد مسكن زنجان

در پي فرمان حضرت امام در ۲۱ فروردين ۱۳۵۸ و افتتاح حساب ۱۰۰ و توجه عموم  به اين امر مهم بنياد مسكن انقلاب اسلامي در بيست وپنجم ارديبهشت ماه فعاليت خود را آغاز كرد. اساسنامه بنياد در تاريخ هفدهم آذرماه سال ۱۳۶۶ به تصويب مجلس شوراي اسلامي رسيدو طبق آن وظايفي بر عهده اين نهاد گذارده شده.

بنياد مسكن انقلاب اسلامي استان زنجان با هفت شعبه در شهرستانهای زنجان ، ابهر ، خرمدره ، خدابنده ، طارم ، ماهنشان ، ایجرود و بانک ماشین آلات به منظور انجام مسئوليت ويژه بنياد مسكن در رابطه با توسعه مسكن در شهرها و روستاها و اقشار كم‌درآمد و بازسازي مناطق آسيب‌ديده از سوانح عهده‌دار وظايف مربوط مي‌باشند.

پیگیری درخواست های ثبت شده

تمام حقوق اين وب سايت متعلق به بنياد مسكن انقلاب اسلامي استان زنجان مي باشد.

Template Design:Dima Group