حضور مدیرکل در گفتگوی ویژه خبری صدا و سیمای مرکز زنجان به مناسبت ۵ دی ماه روز ملی ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی
- 06 دی 1397
- آخرين اخبار
- کد خبر 2423
- 577 بازدید
- بدون دیدگاه
سایز متن /
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان زنجان به مناسبت پنجم دی ماه روز ملی ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی در گفتگوی ویژه خبری صدا و سیمای مرکز زنجان حضور یافت و گفت : بنیاد مسکن استان برای مقابله با تهدید سوانح طبیعی، عملیات پیشگیری پیش از وقوع سانحه را با اجرای طرح ویژه بهسازی و نوسازی سکونت گاههای آسیبپذیر روستایی و همچنین بازسازی مناطق سانحهدیده پس از وقوع سانحه همواره در دستور کار خود قرار داده است.
سجاد صنعتی منفرد در زمینه وضعیت مقاوم سازی واحدهای مسکونی روستایی استان، گفت: در سطح استان زنجان ۹۱ هزار و ۲۶۵ واحد مسکونی روستایی شناسایی شده است که میتوان گفت تاکنون بیش از نیمی از واحدهای مسکونی روستایی استان معادل ۴۸ هزار واحد در مقابل زلزله مقاوم سازی شده اندکه امیدواریم با ترویج فرهنگ مقاوم سازی ساخت و سازها در مناطق روستایی ، این میزان افزایش یابد.
مدیرکل بنیاد مسکن استان خاطر نشان کرد: در شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر هم قریب ۵ هزار واحد مسکونی توسط بنیاد مسکن استان مقاومسازی شده است.
وی به اعطای تسهیلات طرح ویژه بهسازی و مقاوم سازی شهری و روستایی به تعداد ۴۲۲۰۰ فقره در سطح استان اشاره کرد و گفت: بنیاد مسکن استان، با ارائه تسهیلات مقاوم سازی و بهسازی مسکن هم سو با اهدافی چون احداث مسکن مقاوم و با دوام روستایی؛ تلاش در حفظ هویت معماری بومی مسکن روستایی؛ تامین مسکن متناسب با نیاز روستائیان؛ حفظ هویت و سیمای عمومی روستاها را دنبال می کند، به طوری که در این راستا تسهیلاتی با کارمزد ۵ درصد تا سقف ۲۵ میلیون تومان به روستائیان پرداخت می شود.
صنعتی منفرد به کسب رتبه اول جذب تسهیلات طرح ویژه بهسازی و مقاوم سازی روستایی کشور از سوی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان زنجان در ۸ ماهه اول سال ۹۷ اشاره کرد و گفت: با توجه به ضرورت سرعت بخشیدن به احداث مسکن مقاوم در روستاها ، ۸۲ درصد سهمیه ابلاغی تسهیلات طرح ویژه بهسازی و مقاوم سازی مسکن روستایی در استان برای مقاوم سازی واحدهای مسکونی روستایی محقق شده است.
مدیرکل بنیاد مسکن استان با اشاره به اینکه، با توجه به آنالیزهای انجام شده، ۱۵۳ روستا در استان زنجان روی گسل بوده است، اظهار کرد: بیش از ۱۸ هزار واحد مسکونی نیز در این روستاها بر روی گسل قرار دارند که از این تعداد تقریبا ۵ هزار و ۲۵۹ واحد مسکونی که ۲۸ درصد واحدها را شامل می شود، مقاوم سازی شده اند.
وی ادامه داد: پنجم دی ماه روز ملی ایمنی در برابر زلزله، فرصتی است تا با مروری بر ظرفیت های موجود و چالش های پیش رو در این عرصه، دانش و آگاهی های عمومی را ارتقا بخشیده و با تدوین اصول و قوانین ارتقادهنده پایداری اجتماعی و الگوهای توسعه و نظارت دقیق بر اجرای این اصول و قوانین، زمینه های کاهش آسیب پذیری و بهبود و ارتقای ایمنی در بافت های شهری و روستایی را فراهم آوریم.
صنعتی منفرد خاطر نشان کرد: توسعه ظرفیت های محلی مدیریت شهری، بهره گیری از روش های مشارکتی به منظور تقویت بافت اجتماعی و آموزش شهروندی در راستای افزایش آگاهی در مقابله با مخاطرات طبیعی، به موازات به کارگیری شیوه ها و الگوهای تاب آور توسعه، ارتقای ایمنی و تاب آوری شهرها و روستاها در برابر بلایای طبیعی را در پی خواهد داشت.
وی از طراحی و تولید سازه پیش ساخته سریع الاحداث ضد زلزله توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان خبر داد و گفت: ساخت سازه های مقاوم در برابر تهدیدات و عوامل طبیعی یکی از مولفه های مهم پدافند غیرعامل در بخش مسکن است.
مدیرکل بنیاد مسکن استان ادامه داد: با توجه به اینکه، زلزله به عنوان یکی از حوادث طبیعی هر از چند گاهی خسارت و تلفاتی به بار می آورد و همین امر ضرورت اندیشیدن به مقاومت ساختمان ها و ارائه راهکارهای لازم برای کاهش خطرات زمین زلزله را دو چندان می کند، در این راستا بنیاد مسکن با توجه به تجربیات گذشته و اهمیت فاکتورهای متعددی همچون فراهم نمودن اسکان موقت و دائم، سرعت احداث، افزایش مقاومت و کاهش هزینه ها در بحث بلایای طبیعی، توجه به سیستم های ساختمانی مقاوم در برابر زلزله را یکی از ضروریات صنعت ساختمان می داند، به طوری که با تشکیل گروه تخصصی عمران اقدام به طراحی و ساخت سازه های سریع الاحداث با هدف تامین نیاز داخلی نموده است.
صنعتی منفرد تصریح کرد: هدف از پروژه طراحی و تولید سازه های پیش ساخته با قابلیت نصب سریع و آسان، استفاده از نیروهای بومی برای نصب و تبدیل فرایند اسکان موقت به اسکان دائم در مخاطرات طبیعی (زلزله، سیل، طوفان) و همچنین کمک به محصولات فنی مهندسی می باشد.
مدیرکل بنیاد مسکن استان اظهار کرد: تامین مصالح در فرایند بازسازی مناطق آسیب دیده ناشی سیل و زلزله همواره از اهمیت بسیاری برخوردار بوده و منجر به تحمیل هزینه های زیادی در فرایند بازسازی می شود. لیکن با این طرح مشکل مصالح غیر استاندارد و تضمین کیفیت ساختمان های ساخته شده بطور کامل تامین می گردد.
*