توسعه بهداشت و سلامت استان زنجان در ایستگاه چهلم
- 31 فروردین 1398
- آخرين اخبار
- کد خبر 3077
- 854 بازدید
- بدون دیدگاه
سایز متن /
انقلاب اسلامی ایران در چهلمین گام خود به رشد و بلالندگی بالایی در حوزه بهداشت و سلامت رسیده و استان زنجان نیز در این راستا به عنوان یکی از استان های موفق در شاخص های بهداشتی و درمانی کشورمحسوب می شود.
یکی از محوری ترین برنامه های حوزه سلامت کشور که در استان زنجان نیز در دهه چهارم انقلاب اسلامی عملیاتی شد، اجرای طرح تحول نظام سلامت در قالب ۱۵ برنامه بود. این طرح دستاوردهای مهمی در حوزه سلامت استان زنجان داشته و همچنان مطابق با سیاست های پیش رو ادامه خواهد داشت.
توجه به مناطق روستایی و شهرهای کوچک که از پوشش کم تری از شاخص های بهداشتی و درمانی برخوردار بودند نیز در دهه چهارم انقلاب اسلامی مورد توجه قرار داشت که در این راستا ارائه خدمات و مراقبت های اولیه بهداشتی درمانی خدماتی نوین سلامت برای روستاییان و شهر های زیر ۲۰ هزار نفر، شهرهای ۲۰ تا ۵۰ هزار نفر جمعیت و حاشیه نشین ها و در شهرهای بالای ۵۰ هزار نفر عملیاتی شد.
در همین راستا احداث ۱۲۹ خانه بهداشت در مناطق محروم و ۱۱ مرکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی در استان زنجان ایجاد شد تا پوشش خدمات حوزه سلامت دامنه بیشتری داشته باشد و مردم مناطق روستایی و محروم از آن برخوردار شوند.
استفاده از ظرفیت بخش خصوصی همواره در بخش های مختلف اقتصادی و اجتماعی کشور مورد توجه بوده و در حوزه سلامتی طی دهه چهارم انقلاب اسلامی ارائه خدمات سلامت ازطریق برونسپاری واحدهای ارائه دهنده خدمت محقق شد که به عنوان مثال برون سپاری ۴۱ پایگاه سلامت شهری و تامین نیروی انسانی به میزان ۱۵۵ نفر از بخش خصوصی انجام شده است.
یکی از مهم ترین اقداماتی که در حوزه بهداشت و درمان استان زنجان در سال های اخیر صورت گرفته انعقاد تفاهم نامه سه جانبه بین بین وزارت بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی زنجان و استانداری زنجان بود. در این راستا اجرایی نمودن اهداف طرح تحول سلامت در حوزه بهداشت برای احداث و تجدید بنای ۲۲۶ پروژه شامل ۱۰۰ خانه بهداشت، ۳۰ پایگاه سلامت شهری، ۴۵ مرکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی (۳۰شهری -۱۵ روستایی) ۴۰ پانسیون پزشک ،۴ ستاد شبکه، ۵ مرکز آموزش بهورزی و آزمایشگاه و انبار دارویی و ملزومات و افتتاح و راه اندازی ۲۰۰ پروژه از ۲۲۶ پروژه مصوب تا پایان سال ۹۷ در کنار انجام مداخلات در جهت بهبود و ارتقاء شاخصهای توسعه(مرگ و میر مادران، نوزادان و …) مورد تفاهم قرار گرفت و عملیاتی شد.
در سه دهه انقلاب اسلامی توسعه مراکز درمانی در استان با رشد مناسبی مثبت بوده اما این رشد طی سال های گذشته و دهه چهارم انقلاب اسلامی با شتاب بالاتری پیگیری شده و از احداث بیمارستان ها تا کلینیک های تخصصی و مراکز مختلف بهداشتی و درمانی در استان به بهره برداری رسیدند. در این راستا بیمارستان ۲۳۵ تختخوابی الغدیر ابهر در زمینی به مساحت ۳/۵ هکتار و زیربنای ۱۷ هزار متر مربع و کلینیک تخصصی شفیعیه زنجان افتتاح و مورد بهره برداری قرار گرفته است.
علاوه بر ساخت و بهره برداری از مراکز مختلف درمانی، استان در این حوزه نسبت به راه اندازی و گسترش بخش ها و تجهیزات مختلف نیز اقدام کرده است. از جمله این موارد می توان به راه اندازی بخش NICU بیمارستان امیرالمومنین(ع) با ۶ تخت در سال ۱۳۹۶، گسترش بخش نوزادان، توسعه اتاق عمل و بخش ICU دربیمارستان امیرالمومنین (ع) خدابنده در سال ۱۳۹۶، گسترش و بهسازی بخش اعصاب و روان مرکز آموزشی درمانی شهید بهشتی با ۳۰ تخت بستری و ۱۰ تخت اورژانس (شروع عملیات در سال ۱۳۹۶) اشاره کرد.
همچنین بهره برداری از سی تی اسکن بیمارستان امیرالمومنین (ع) خدابنده در سال ۱۳۹۴، بهره برداری از MRI بیمارستان الغدیر ابهر در سال ۱۳۹۷، بهره برداری از MRI مرکز آموزشی درمانی آیت ا… موسوی در سال ۱۳۹۵، توسعه ، استانداردسازی و تجهیز بلوک های زایمان با ایجاد اتاقهای LDR و راهاندازی ۴۷ تخت و ساماندهی کارگاه های فراوری و بسته بندی زیتون در سال ۸۹ نیز از جمله این موارد هستند.
توسعه بخش ICU بیمارستان حضرت ولیعصر (عج) به ۱۷ تخت در سال ۱۳۹۴، توسعه بخش های ,NICU ICU , PICU بیمارستان آیت ا…موسوی به ترتیب ۳۴، ۸ و ۲۲ تخت در سال ۱۳۹۴نیز جزو اقدامات مهم در حوزه تجهیز مراکز درمانی به بخش های تخصصی مهم بوده است.
اجرای برنامه پزشک خانواده و بیمه روستایی دندانپزشکی و پوشش ۱۰۰ درصدی برنامه در مراکز مجری و معین و ارائه خدمات دندانپزشکی بصورت رایگان و سایر گروه های سنی با ۳۰ درصد تعرفه دولتی و جذب ۱۹ دستیار دندانپزشک در این برنامه از اقدامات مهم دهه چهارم انقلاب اسلامی بوده است.
راهاندازی و توسعه بخشهای پیوند کلیه با ۱۶ تخت در مرکز آموزشی درمانی آیت ا… موسوی در سال ۱۳۹۴، گسترش بخش نوزادان با ۱۶ تخت در مرکز آموزشی درمانی آیت ا… موسوی در سال ۱۳۹۴و تجهیز بخش IVF در بیمارستان آیت اله موسوی در سال ۱۳۹۴جزو اقدامات مهمی بوده در حوزه درمان استان طی سال های گذشته عملیاتی شده است.
*