بنیاد مسکن استان زنجان جزو یکی از بنیادهای پیشرو، فعال و خوش فکر در کشور است
- 01 مهر 1393
- آخرين اخبار
- کد خبر 366
- 164 بازدید
- بدون دیدگاه
سایز متن /
مدیرکل دفتر نظارت و ارزیابی امور عمرانی بنیاد مسکن خبر داد
اجرای طرح هادی در ۱۴ هزار و ۵۰۰ روستای کشور
مدیرکل دفتر نظارت و ارزیابی امور عمرانی بنیاد مسکن گفت: تاکنون طرح هادی در سطح ۱۴ هزار و ۵۰۰ روستای کشورمان اجرا شده است.
به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، حسین شنوایی ظهر امروز در چهارمین جلسه شورای فنی استان زنجان اظهار کرد: بنیاد مسکن استان زنجان جزو یکی از بنیادهای پیشرو، فعال و خوش فکر در کشور است.
وی تصریح کرد: باید با یک نوآوری در موضوعات مختلف زمینهای فراهم شود تا بنیاد مسکن به عنوان اجرا کننده شاخص در کشور مطرح شود.
مدیرکل دفتر نظارت و ارزیابی امور عمرانی بنیاد مسکن به اجرای طرح هادی در روستاهای کشورمان اشاره و بیان کرد: با اجرای برنامههای تحقیقاتی در حوزههای مختلف تحول خوبی در حوزه برنامههای طرح هادی اتفاق افتاده است.
این مسئول با اشاره به اینکه از سال ۸۴ تاکنون با رویکرد مدیریت کیفیت جامعه یک رویکرد جدیدی در حوزه بنیاد مسکن انجام شد، گفت: اجرای برنامههای مختلف این رویکرد تاثیر بسزایی در پیشبرد اهداف دارد.
شنوایی خاطرنشان کرد: بنیاد مسکن تقریبا جزو دستگاههای برتر کشورمان در بحث کیفیت محسوب میشود.
وی با اشاره به اینکه تاکنون طرح هادی در سطح ۱۴ هزار و ۵۰۰ روستای کشورمان اجرا شده است، متذکر شد: باید در اجرای برنامههای طرح هادی تحولاتی انجام شود.
مدیرکل دفتر نظارت و ارزیابی امور عمرانی بنیاد مسکن ادامه داد: با تغییر در تعریف این پروژه اجرای طرح هادی به سمت روستاهایی پیش میرود که تاکنون این طرح آغاز نشده است.
این مسئول در ادامه به افزایش قیمت ناگهانی قیر در سالهای گذشته اشاره کرد و افزود: با توجه به افزایش قیمت قیر و آسفالت گرم و توجه به مصالح بومی کار گروهی برای جایگزینی مصالح با آسفالت گرم تشکیل شد.
شنوایی به انواع مصالح مختلف برای روسازی معابر در کشورمان اشاره کرد و یادآور شد: آسفالت گرم، سرد، سطحی، متخلخل و گوگردی جزو انواع آسفالت محسوب میشود.
وی بتن درجا، غلتکی، پیش ساخته و واش بتن را جزو مصالح بتنی استفاده شده اعلام کرد و افزود: سنگ فرش نیز جزو سایر مصالح مورد استفاده قرار میگیرد.
مدیرکل دفتر نظارت و ارزیابی امور عمرانی بنیاد مسکن به مزایای استفاده از آسفالت گرم اشاره کرد و گفت: امکان استفاده و به کارگیری از آسفالت گرم در همه اقلیمها و در هرگونه شرایط جوی فراهم است.
این مسئول با اشاره به اینکه امکان استفاده از آسفالت گرم در هرگونه شرایط ترافیکی فراهم است، گفت: سرعت بالای اجرایی و مقبولیت آسفالت در میان روستاییان به عنوان نمادی از پیشرفت روستا از دیگر مزایای استفاده از آسفالت گرم است.
شنوایی به مزایای استفاده از سنگ فرش در روستاها و شهرهای کشورمان اشاره کرد و گفت: مقاومت بیشتر در مقایسه با آسفالت و دوام مناسب در برابر عوامل جوی نظیر یخبندان و فرسایش از مزایای استفاده از سنگ فرش است.
وی هماهنگی با بافت و کالبد روستا، امکان ایجاد تنوع در بنای سنگی با استفاده از رنگهای مختلف سنگ، قابلیت ترمیم آسان در خرابیهای جزئی و ترمیم توسط خود روستائیان و امکان بهرهگیری از مصالح بومی را از دیگر مزایا اعلام کرد.
مدیرکل دفتر نظارت و ارزیابی امور عمرانی بنیاد مسکن بالاتر بودن قیمت تمام شده اولیه در مقایسه با آسفالت را از معایب عمده سنگ فرش دانست و یادآور شد: عدم پذیرش و مقبولیت از سوی روستاییان، عدم دسترسی در برخی نقاط کشور و قیمت تمام شده اولیه سنگ فرش از آسفالت از دیگر معایب است.
این مسئول به مزایای استفاده از بتن درجا در روستاهای کشورمان اشاره و اظهار کرد: فراوانی مصالح تولید بتن و عدم نیاز به ماشینآلات خاص و امکان ساخت در محل از دیگر مزایا است.
شنوایی ادامه داد: امکان ترمیم خرابیها توسط خود اهالی و روستاییان از دیگر مزایای استفاده از این طرح است.
وی تصریح کرد: به دلیل کمبود عوامل متخصص و آشنا با تولیدات بتن استاندارد در محیطهای روستایی معمولا این طرح به خوبی اجرا نمیشود.
مدیرکل دفتر نظارت و ارزیابی امور عمرانی بنیاد مسکن در پایان با اشاره به اینکه باید فرهنگ سازی مناسب در پذیرش برنامههای طرح هادی روستاها انجام شود، اظهار کرد: با توجه به محدودیت منابع مسئولان این حوزه مجبورند تغییراتی ارائه دهند تا تعداد روستاییان بیشتری از طرح هادی بهرهمند شوند. مدیرکل دفتر نظارت و ارزیابی امور عمرانی بنیاد مسکن:
روند اختصاص اعتبارات عمرانی برای اجرای طرح هادی کند است
مدیرکل دفتر نظارت و ارزیابی امور عمرانی بنیاد مسکن گفت: روند اختصاص اعتبارات عمرانی برای اجرای طرح هادی در کشور کند است.
به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، حسین شنوایی بعد از ظهر امروز در حاشیه چهارمین جلسه شورای فنی استان زنجان در جمع خبرنگاران اظهار داشت: تلاش میشود در سال جاری همانند سالهای گذشته برای تحقق اهداف برنامه توسعه پنجم و ماده ۱۱ قانون ساماندهی حمایت از تولید و عرضه مسکن اجرای طرح هادی در سطح کشورمان به حد قابل قبولی برسد.
وی با اشاره به اینکه با توجه به برنامه ریزیهای صورت گرفت مقرر شد تا پایان برنامه پنجم توسعه همه روستاهای بالای ۲۰ خانوار از نعمت تهیه و اجرای طرح هادی برخوردار شوند، گفت: در طول سالهای گذشته روند اختصاص اعتبارات عمرانی برای اجرای این طرح کند شد و با وجود تلاشهای صورت گرفته این طرح به صورت کامل اجرا نشده است.
مدیرکل دفتر نظارت و ارزیابی امور عمرانی بنیاد مسکن با اشاره به اینکه سال آینده آخرین سال اجرای برنامه توسعه پنجم است و پس از آن برنامه توسعه ششم اجرا میشود، افزود: سهم برخورداری از اجرای طرح هادی به دلیل سهم پایین اعتبارات تخصیص یافته در سالهای اخیر سهم مناسبی نیست.
* ظرفیتهای مناسبی برای جبران عقب ماندگی طرح هادی پیش بینی شده است
این مسئول با اشاره به اینکه در بودجه سال جاری ظرفیتهای مناسبی برای بخشی از این عقب ماندگی پیش بینی شده است، یادآور شد: امید است دولت و نمایندگان مجلس با تخصیص اعتبارات عمران روستایی برای سال جاری و سال آینده با حمایت جدیتر زمینه جبران بخشی از این عقب ماندگی را فراهم کنند.
شنوایی با اشاره به اینکه در حال حاضر عمده ساخت و سازهای روستایی از طریق شبکه نظام فنی روستایی انجام میشود، یادآور شد: این شبکه با نظارت بنیاد مسکن فعالیت میکند.
* وجود ۳۶ هزار روستای بالای ۵۰ خانوار در کشور
وی با اشاره به اینکه ۳۶ هزار روستای بالای ۵۰ خانوار در کشورمان وجود دارد، بیان داشت: از این تعداد طرح هادی در ۱۴ هزار و ۵۰۰ روستای آن اجرا شده است.
مدیرکل دفتر نظارت و ارزیابی امور عمرانی بنیاد مسکن ادامه داد: مابقی روستاهای کشورمان به دلیل کمبود اعتبارات طرح هادی در آنها اجرایی نشده است.
این مسئول در ادامه به شاخصهای اجرای طرح هادی در روستاهای کشورمان اشاره کرد و یادآور شد: اگر روستایی طرح هادی مصوب داشته باشد این طرح در آن روستا اجرا میشود.
شنوایی ادامه داد: اگر سهمی از فعالیتها را خود روستاییان و نهادهای محلی به عنوان مشارکت روستایی بر عهده بگیرند این طرح در آن روستا اجرایی میشود.
وی جمعیت روستای مورد نظر را یکی دیگر از شاخصهای اجرای طرح هادی اعلام کرد و اظهار داشت: داشتن مرکزیت سیاسی روستا به لحاظ فهم شبکه نظام فنی روستایی و سهم توسعه آن از دیگر شاخصها است.
*